Є така професія – Батьківщину дивувати
25 жовтня свій професійний день відзначили маркетологи. Цей день обраний не випадково. У 1975 році саме 25 жовтня було створене Управління з маркетингу та реклами при Міністерстві зовнішньої торгівлі. У ті роки ця була досить рідкісна і специфічна професія, фахівці-маркетологи займалися вивченням зарубіжного ринку і просували вітчизняну продукцію. В даний час професія маркетолога є поширеною і жодна серйозна компанія не обходиться без них. Маркетолог – це фахівець-аналітик, який відстежує тенденції сучасної ринкової економіки, кон’юнктуру, попит, пропозиції конкуруючих сторін і т.п. Затребуваність маркетологів на європейському та українському ринках праці досить висока, попит на маркетологів перевищує пропозицію. Це не дивно, оскільки раніше в умовах планової економіки навчальні заклади не готували фахівців з маркетингу, чия діяльність актуальна в умовах ринкової економіки.
Вимоги, які пред’являють роботодавці до кандидатів на посаду маркетолога, в даний час зросли, від них вже потрібно не тільки знання основ економіки, соціології, статистики, правознавства та виробництва, а й наявність таких особистих якостей, як комунікабельність, аналітичне мислення, ініціативність, володіння іноземною мовою. Особливо цінні фахівці, що мають досвід роботи і напрацьовані ділові зв’язки. Всупереч міфу про виключно творчий характер діяльності маркетолога, представники цієї професії мають бути амбідекстрами – «універсальними солдатами» з однаково добре розвиненими півкулями мозку, які можуть і творити, придумуючи нестандартні рішення повсякденних завдань, і аналізувати, прораховуючи плюси і мінуси просування товарів.
З 26 по 30 жовтня студенти-маркетологи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича разом зі студентами Чернівецького кооперативного економіко-правничого коледжу спеціальності «Товарознавство та комерційна діяльність» відзначали свято під гаслом «Є така професія – Батьківщину дивувати».
26 жовтня за ініціативю завідувача кафедри професора Ірини Буднікевич викладачі циклової комісії туристичних та технологічних дисциплін коледжу провели майстер клас «Корпоративний фуршет». Над створенням фуршетного столу працювали справжні професіонали – викладачі Коледжу Бадюк Н.О., Зігрюк О.О., Петращук Т.М. Вони розповіли учасникам майстер класу про основні правила сервірування, навчили створювати справжні кулінарні дива, а студентка першого курсу спеціальності Виробництво харчової продукції Демчук Тетяна продемонструвала мистецтво карвінгу.
Трекбек з Вашого сайту.